1 oktober 2018 Milaan

The Best Chef Award


Fotografie: Rick Strooper4


foto: Rick Strooper

Executive Chef Jonathan Zandbergen van Restaurant Merlet is een van de achttien Nederlandse chefs die genomineerd zijn voor de lijst The Best Chef top 300. De achttien Nederlandse chefs maken samen met 282 internationale collega’s kans op een van de volgende awards: The Best Chef, The Best Chef Pastry, The Best Chef FoodArt, The Best Chef Lady, The Best Chef Rising Star en The Best Chef City Gourmet. In 2018 is er voor het eerst ook een The Best Fol-LOVER Award. Deze gaat naar de chef die het meest gewaardeerd wordt door de fans en volgers van de community op sociale media.

“De kracht van The Best Chef ligt in de erkenning van zowel ervaren als jonge, getalenteerde chefs. Doordat de appreciatie van collega-chefs, professionals en foodies van over de hele wereld komt, is ze extra betekenisvol voor deze chefs.”

_ Cristian Gadau,

Creatief directeur bij The Best Chef

Het event brengt chefs uit de hele wereld samen, van Europa tot de Verenigde Staten en Azië. Op het gala-event in Milaan op 1 oktober worden de categoriewinnaars en de ranglijst van de chefs officieel bekend gemaakt. Het is het tweede jaar op rij dat de 300 beste chefs worden verkozen. Na een succesvolle eerste award show in 2017 in Warschau in Polen, waar de Spaanse chef Joan Roca op het hoogste schavot stond, vindt de tweede editie plaats in Milaan.


De eerste stemronde van de editie van 2018 is intussen afgerond, met als resultaat de publicatie van The Best Chef Top 300. Dat is meteen het startschot van de tweede en laatste stemronde die tot september zal lopen. In deze fase worden de stemmen uitgebracht door culinaire professionals, fotografen, creatieven en foodies.

Bekijk in de video waar onze excecutive chef Jonathan Zandbergen zijn inspiratie opdoet.


1 oktober The Best Chef award Milaan