RESTYLING
RESTAURANT
MERLET

Een korte inkijk in het creatieproces van een nieuw restaurant

Merlet start het nieuwe jaar met een ingrijpende restyling van het restaurant. Na 10 jaar gaat het roer om bij de familie van Bourgonje:

de sfeer van het interieur verandert van Frans-klassiek naar inspirerend/verrassend met ’moving-art’ objecten. Martin van Bourgonje geeft een korte inkijk in het creatieproces van zijn nieuwe restaurant.

Warmte behouden

“Wij hebben onze goede vriend en kunstenaar John Breed gevraagd een inrichting te ontwerpen die zijn tijd ver vooruit is, maar die ons restaurant wel zijn huidige warmte laat behouden.


Op dit moment worden de laatste ‘moving-art’ objecten daarvoor gerealiseerd.”

Schoorlse natuur als inspiratie

"Ons verzoek aan John was ‘iets te doen’ met de omgeving van Merlet. Bedenk daarbij dat ons hotel-restaurant gelegen is aan de voet van de grootste stuifduinen van Nederland.

Geïnspireerd door dit idee kwam John terug met onder meer het ‘moving-art’ object dat in de video te zien is.

Het was hem opgevallen bij Louis Vuitton in Hong Kong."

Grootste bewegende zandsculptuur ter wereld

"De ontwerper van dit sculptuur, kunstenaar Klaus Bosch, hebben wij vervolgens laten overvliegen uit Oostenrijk, zodat hij een op maat gemaakt ontwerp voor Merlet kon creëren. Ons restaurant krijgt hiermee het grootste bewegende zandsculptuur ter wereld. De 'zandloper' wordt voor de keuken geplaatst en is 3,5 meter breed en 1 meter hoog. Aan het begin van de avond zult u slechts de handen van de koks zien die de borden opmaken en aan het einde wordt de hele keuken zichtbaar. Het gehele proces duurt tussen de 3 en 6 uur.”

Verandering

"Dit is slechts één van de in totaal 10 bijzondere kunstwerken, die u vanaf volgend jaar zult aantreffen in het vernieuwde restaurant van Merlet. Uiteraard komt er ook een moderne entree, een nieuwe keuken en nieuw meubilair.


Vanaf 25 januari 2019 wordt eten bij Merlet een ware ’beleving’; tijdens het diner zal het interieur om u heen langzaam veranderen.”

Tot en met 5 januari 2019 kunt u nog genieten van de oude setting.

Na de verbouwing, vanaf 25 januari 2019, bent u weer welkom in ons vernieuwde restaurant.