EXPOSITIE ANNELIES DAMEN
WOMEN OF THE WORLDVanaf 25 januari zal de solo-expositie van Annelies Damen te zien zijn bij Restaurant Hotel Merlet.

Met haar tentoonstelling "Women of the World" laat Damen de symfonie tussen de vrouwelijke vorm in een pure en natuurlijke omgeving zien. Hiermee creëert zij in haar werken een samenspel van schaduw, vormen en lijnen, vol schoonheid en diepere betekenis. 

Wij zijn er trots op de prachtige fotografie-werken tentoon te mogen stellen. De werken zullen tot 29 april bij ons te zien zijn.foto: Paul Theunis

Annelies Damen studeerde in 2006 af aan de Fotoacademie Amsterdam, na een carrière switch van 'business' naar 'fine art' fotografie. Gebruik makend van het medium fotografie heeft Damen met veel gevoel en techniek een sterk beeld van de vrouw gecreëerd. Bijzondere vrouwen in verschillende culturen worden neergezet in hun omgeving en vaak prachtige landschappen.

Tijdens een jaar durende reis door Afrika raakt ze gefascineerd door het continent, de natuur, de oerkracht en de vrouwen die hier leven. Dit wordt het begin van haar professionele carrière als fotograaf. Ze omschrijft de magie, de trotse onafhankelijkheid en de sensualiteit van de vrouwen op dit continent en de variëteit aan culturen, als de inspiratie voor haar werk.Op haar reizen over de hele wereld ziet ze de unieke posities van vrouwen.

Ze ziet ook hoe zij vaak veel harder moeten werken om echt een verschil te kunnen maken. Damen fotografeert de sterke, zelfbewuste vrouwen en weet ze in hun natuurlijke context op poëtische wijze in beeld te brengen.


Damen heeft vele solo en groepsexposities op haar naam staan in binnen en buitenland. Onder andere in Amsterdam, New York, Parijs, Mumbai en Madrid in verschillende kunstinstellingen / artfairs zoals Scope Miami, Gorcums Museum, Photofever, PAN, White Space en Sotheby’s.