KERST BIJ MERLET

10 redenen om Merlet te bezoeken
tijdens de feestdagen


Fotografie: Rick Strooper4


1. Kerstmenu in Restaurant Merlet


Op 1e en 2e Kerstdag kunt u genieten van een prachtig gastronomisch kerstmenu in Restaurant Merlet.


Tijdens het diner wordt een prachtig 6-gangen kerstmenu samengesteld door Jonathan Zandbergen.


Op 1e Kerstdag wordt in Restaurant Merlet een 4-gangen kerstmenu geserveerd tijdens de lunch. Aansluitend bent u van harte welkom voor het kerstconcert in de naastgelegen kerk met prachtige kerstliederen gezongen door Sanne Malland. Na het kerstconcert ontvangt u een glas glühwein in de kerktuin.


De prijs van het kerstdiner in Restaurant Merlet bedraagt 125,00 euro per persoon. De prijs voor de kerstlunch bedraagt 99,50 euro per persoon en is inclusief toegang tot het kerstconcert.

2. Kerstdiner in Grand Café Bourgogne


Ook chefkok Mattijs Kaptein heeft een prachtig kerstmenu samengesteld:

Amuse

Gerookt rundvlees

Met rode biet, avocado en soja vinaigrette.

Voorgerecht

Huisgemaakte terrine van zalm, gamba en makreel

Met zuurdesem, mesclun sla en dille dressing.

Tussengerecht

Bisque d’Homard

Met een ravioli van Hollandse garnalen, rouille en auberginecaviaar

Hoofdgerecht

Ossenhaas

met knolselderij, champignon, zwarte knoflook en jus met sjalot

Dessert

Kerstdessert

Structuren van chocola met hazelnoot en duindoornbes

Op eerste en tweede kerstdag geniet u van een culinair kerstmenu in een sfeervol Grand Café.

U bent om 18:00 uur van harte welkom voor een aperitief naar keuze.3. Kerstdorp Schoorl


Niet alleen in Restaurant Hotel Merlet maar in heel Schoorl heerst een magische ambiance tijdens de kerstperiode. De winkelstraat is prachtig versierd en overal zijn kerstbomen te vinden. Op 28 december zal er in de Schoorlse Duinen ook een speciale Lichtjeswandeling worden georganiseerd. Er is een mooie route uitgezet, die verlicht wordt door tientallen lichtjes. Onderweg beleeft u de stilte van de avond, afgewisseld met magische momenten. Ook de midwinterhoornblazers laten van zich horen. Na afloop kunt u opwarmen bij de vuurkorven en genieten van wat lekkers.

4. Kerstontbijt


Het gehele jaar door wordt in Grand Café Bourgogne een uitzonderlijk lekker ontbijt geserveerd met producten van de lokale biologische boerderij De Noorderhoeve, de heerlijkste croissantjes en versgebakken broodjes en onze ontbijtdames staan voor u klaar om verse eitjes naar wens te bereiden en Nespresso koffie te serveren.


Tijdens de kerstdagen is het ontbijt nog eens extra speciaal met heerlijke tulband, kerstbrood en feestelijke kerstproducten.
5. Kerstconcert


Op Eerste Kerstdag kunnen onze gasten in het sfeervolle naastgelegen kerkje genieten van prachtige kerstliederen gezongen door Sanne Malland.


Na het kerstconcert ontvangt u een glas glühwein in de kerktuin.

6. Wellness


Hotel Merlet beschikt over diverse wellnessfaciliteiten zoals zwembad, sauna, stoomcabine en een zwembad. Ook staat onze schoonheidsspecialiste Inge Oudt klaar voor heerlijke ceremonies, beautybehandelingen en massages. Via onderstaande link vindt u het overzicht van de behandelingen en kunt u een afspraak maken.7. Uitwaaien aan zee


Na het genieten van al het heerlijke eten dat Merlet te bieden heeft, is het natuurlijk heel fijn om uit te waaien. Dit kan middels een heerlijke strandwandeling in Schoorl aan Zee. Na een wandeling of fietstocht door het prachtige duingebied komt u aan bij het strand van Schoorl.

8. Feestelijkheden


Overal kerstlichtjes, kerstmuziek, brandende haardvuren, de geur van heerlijk eten en gasten in prachtige jurken en mooie pakken.

Dit samen met de heerlijke hapjes, gerechten, wijnen en bubbels zorgen voor een geweldig kerstfestijn.9. Familie


Kerst viert u samen. Een heerlijk familiefeest waarbij u met elkaar kunt dineren en de volgende ochtend aan de ontbijttafel kunt plaatsnemen.

10. Team Merlet


Familie Van Bourgonje en Team Merlet staat voor u klaar om er een onvergetelijk kerstfeest van te maken!

Wij wensen u fantastische feestdagen toe en heten u van harte welkom bij Restaurant Hotel Merlet!